Miks? Kapsa välimised lehed ja eilne riis saavad uue elu taimse pelmeenina.

Koostisosad:

6 suurt kapsalehte (võib kasutada ka lehtkapsast)
2 dl keedetud riisi
1 riivitud porgand (või porgandikoored)
½ hakitud sibulat
1 küüslauguküüs
1 spl sojakastet
1 tl seesamiõli
1tl riisiäädikat
Maitse järgi tšillit, koriandrit ja ingverit

Valmistamine:

Leota või auruta kapsalehti, kuni need on painduvad.
Sega ülejäänud koostisosad (väljaarvatud sojakaste, seesamiõli, tšilli, koriander ja ingver) täidiseks.
Keera täidis lehtedesse ja rulli nagu pelmeenid või väikesed rullid.
Auruta 8–10 minutit või prae õrnalt pannil kaane all.

Kastme valmistamiseks sega omavahel sojakaste, seesamiõli, riisiäädikas, riivitud ingver, tšilli ja koriander. Serveeri koos kastmega.